Kaj je projekt “Postaram se s teboj” si lahko preberete TUKAJ


Ravno v maju mineva točno 11 let, vseeno pa se spomnim kot da bi bilo včeraj. Ko sem, po milijon letih prosjačenja, pregovarjanja in neizmerne želje, domov končno prinesla malo kepico: dišečo, mehko, nežno in svetlečo, ta pa mi je kaj kmalu zmešala vse štrene. Za svojega prvega psa sem povsem po naključju izbrala terierja, ki je moje življenje dobesedno postavil na glavo. Dnevi so bili kar naenkrat zapolnjeni z dogodivščinami, brisanju lužic in neprespanim nočem je sledilo obdobje poslušnosti, uživanja, brezskrbnosti in neskončnega crkljanja… Potem pa bum, pasja puberteta, tuljenje, neješčost, pretirana samozavest in še kaj, s tem pa nepričakovan šok zame. Vendar sva po obisku pasje šole, kjer sem ogromno novega zvedela prav jaz, hitro našla svoj ‘tir’. Dalton je tekom let postal moj posebnež. Vendar vseeno ostaja zvest terierskemu duhu: samosvoj, najbolj crkljiv, samo ko njemu paše, temperamenten in igriv, velikokrat naporen, strašen za tujce in z momenti norosti, še vedno pa na trenutke totalno otročji, skratka enkraten in neponovljiv. V zadnjem času se seveda umirja, veliko časa prespi, skrit pod mehkimi oddejami, kjer uživa svoj mir pasjega starčka, medtem ko okrog njega norita dve mlajši psički, Katnis in Tilyen. Dalton je zame v življenju odprl nov svet, svet kinologije, ki mi danes zapolnjuje vsakdane. Skupaj sva odkrivala svet razstav, pasjega športa, preizkusila sva se v agilitju, pa metanju frizbija in coursingu, pogumno sva vstopila tudi v vzrejni svet, ko je Dalton pri svojih 9 letih postal ‘fotr’. In s tem se moja navdušenost nad ‘pasjim’ svetom vsak dan veča in širi. Zame bo Dalton za vedno ostal tisti prvi, del mene, ki me je v življenju usmeril na pravo pot in upam da bova po njej še dolgo hodila skupaj!

Pasma: Manchesterski terier
Ime: Dalton
Starost: 11 let

* * * * * * * * * *

 Back to top Contact me Tweet this Post Email to a Friend

Kaj je projekt “Postaram se s teboj” si lahko preberete TUKAJ

Hvala,ker mi dovolis, da te imam rada….

Tvoja ljubezen je brezpogojna,popolna in imam te rada z vsem srcem. Si moja družabnica, prijateljica in sopotnica. Zahvaljujem se ti, ker me imaš rada takšno kot sem, brez obsojanj in zamer. Vedno me spraviš v dobro voljo in mi prineseš radost po napornem dnevu. Si najboljša družba takrat, ko je najtežje. Ne glede kako se trudiš, me le stežka razočaraš in spraviš ob živce.
Do mene gojiš spoštovanje in ljubezen in me sprejemaš ne glede na vse. 

ABA ti si LEGENDA!!!!!

Pasma: mešanček
Ime: Aba
Starost: 9 let

* * * * * * * * * *

 Back to top Contact me Tweet this Post Email to a Friend

Kaj je projekt “Postaram se s teboj” si lahko preberete TUKAJ

Odkar sem se začela ukvarjati z agilityjem sem si želela mejnega ovčarja. Dolgo sem iskala preden sem našla tisto pravo kepico ki bo nekoč čisto moja. Spomnim se kot bi bilo vceraj ko sem dobila od vzreditelja sms 4:4 – 4 punčke in 4 fantje, ena je pa malo čudno obarvano, no bomo videli če ji bomo našli dom.Takoj sem vedela da bo moja, ker je bila čisto “izvenserijska” – bila je izbrana po barvi, kar velikokrat ni dobro ko izbiramo mladiča ampak ona se je izkazala za eno najboljših odločitev v mojem življenju. Skotila se je zadnja in kakor sem slišala od vzreditelja so se kar namučili da je zadihala, bila je borka od prvega svojega dne. Dru je bila en poseben mladič, včasih prav nič kaj borderska, samosvoja, agility je bil bolj všeč meni kot njej in sva se kar namatrali, da je začela tudi ona uživati v tem športu.Vedno pa je bila pes z največjim srcem, tako nežna do otrok in starostnikov tudi do drugih živali, tako ljubeča – seveda sem malo pristranska ker je moja, ampak iskrebo povedano še nisem srečala takega psa. Starejška ko je bila, bolj povezani sva bili, Dru je bilo vseeno kaj delava pa naj bo to agility, paša, fruzbi ali trikci samo da sva skupaj. Postala je moja senca, včasih se mi zdi, da je dovolj le pogled med nama da veva kaj želiva druga od druge. Pri 11 letih se še vedno obnaša kot “otrok”. Včasih se mi zdi, da bolj kot je starejša bolj je norčava pravzaprav so leta za njo le številka in prac nič drugega. Edina stvar, ki si jo res želim od nje, je da mi bo še lep čas kradla piškotke iz žepa, čakala da pojem jogurt da dobi za polizati lonček, da bo nagajala našemu mačku predvsem pa da bojo še dolgo te njene lepe rjave oči ob meni, ko zjutraj pijeva kavo.

Pasma: Border collie
Ime: Drum Cassiopeas Angels – Dru
Starost: 11 let

* * * * * * * * * *

 Back to top Contact me Tweet this Post Email to a Friend

Kaj je projekt “Postaram se s teboj” si lahko preberete TUKAJ

To je Luna. Stara skoraj 12 let. Je zelo mirna in mila pasja gospa, ki se proda za hrano, skoraj vsak dan hodi na Rožnik, lovi žogo in obožuje vodo. Lansko leto, marca 2018, je bila oddana v Zavetišče Horjul in jaz sem zelo hitro vedela, da je v našem domu in v mojem srcu prostor še za eno pasjo dušo. In jo posvojila. Tako je našla svoj zavedno dom, kjer jo imamo resnično radi, jo razvajamo in crkljamo. 

Pasma: Koker španjel

Starost: 12 let
* * * * * * * * * *

 Back to top Contact me Tweet this Post Email to a Friend

Kaj je projekt “Postaram se s teboj” si lahko preberete TUKAJ

V meni je dolgo časa tlela želja po psu. Dobrih 11 let nazaj, sem si to željo uresničila, saj je v moje življenje prišla labradorka Zara. Borka že od malega, saj se je skotila v leglu 9 mladičev, kjer sta na koncu preživela samo 2.
Že kot mladič je bila zelo samosvoja, hkrati pa tako zelo navezana name. Ker je bila navdušena nad lovskim delom, sva začeli tekmovati na lovskih preizkušnjah za prinašalce in dosegali lepe uspehe. Pot naju je kasneje zanesla tudi na razstave, a je bila zelo kratka, saj na razstavah ni uživala.
Sčasoma se je naše pasje krdelo povečalo na 4 člane – Zara je bila vesela čisto vsakega, prav tako pa tudi našega najmlajšega dvonožnega člana družine, ki ga naravnost obožuje.
Lani pri 10 letih in pol, so ji na rutinskem pregledu našli tumor na vranici. Po odstranitvi vranice smo dobili najslabšo možno diagnozo – hemangiosarkom (rak krvnih žil). Predvidena življenjska doba 1-3 mesece. Sledil je totalen šok. Ker sem verjela vanjo in vedela, da je borka, sem se odločila, da poskusiva biti bitko s tem hudičem. Sredi februarja sva praznovali 12 mesecev po diagnozi, tako da sva zaenkrat kar uspešni

Upam, da nama bo uspevalo še dolgo, saj zanjo res velja, da je “once in a lifetime” pes.

Pasma: Labradorec
Starost: 12 let

* * * * * * * * * *

 Back to top Contact me Tweet this Post Email to a Friend