5 – Aleksandra in Zara

Kaj je projekt “Postaram se s teboj” si lahko preberete TUKAJ

V meni je dolgo časa tlela želja po psu. Dobrih 11 let nazaj, sem si to željo uresničila, saj je v moje življenje prišla labradorka Zara. Borka že od malega, saj se je skotila v leglu 9 mladičev, kjer sta na koncu preživela samo 2.
Že kot mladič je bila zelo samosvoja, hkrati pa tako zelo navezana name. Ker je bila navdušena nad lovskim delom, sva začeli tekmovati na lovskih preizkušnjah za prinašalce in dosegali lepe uspehe. Pot naju je kasneje zanesla tudi na razstave, a je bila zelo kratka, saj na razstavah ni uživala.
Sčasoma se je naše pasje krdelo povečalo na 4 člane – Zara je bila vesela čisto vsakega, prav tako pa tudi našega najmlajšega dvonožnega člana družine, ki ga naravnost obožuje.
Lani pri 10 letih in pol, so ji na rutinskem pregledu našli tumor na vranici. Po odstranitvi vranice smo dobili najslabšo možno diagnozo – hemangiosarkom (rak krvnih žil). Predvidena življenjska doba 1-3 mesece. Sledil je totalen šok. Ker sem verjela vanjo in vedela, da je borka, sem se odločila, da poskusiva biti bitko s tem hudičem. Sredi februarja sva praznovali 12 mesecev po diagnozi, tako da sva zaenkrat kar uspešni

Upam, da nama bo uspevalo še dolgo, saj zanjo res velja, da je “once in a lifetime” pes.

Pasma: Labradorec
Starost: 12 let

* * * * * * * * * *

 Back to top Contact me Tweet this Post Email to a Friend

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*