4 – Neža in Bella


Kaj je projekt “Postaram se s teboj” si lahko preberete TUKAJ

Bella je moja prva in trenutno še vedno edina … najbolj trmasta, necrkljiva in samosvoja duša, ki vedno premisli ali je situacija zanjo ugodna ali ne. Tako tipično španjelsko.

Odkar pomnim sem bila nora na živali. In ko smo se doma zedinili, da konja pač ne morem imeti doma, sem kot razumen 11 letni otrok predlagala, da bi imeli psa. Ja seveda … plišastega (to so si mislili moji starši), dokler po enem letu moledovanja nisem prešla vseh meja in končno so popustili. Tako sem se sistematično lotila izbire pasme in odločitev je padla – imeli bomo angleškega koker španjela.

Bella prihaja iz legla 9-ih mladičev, od katerih sta samo dve sestrici bili črno-bele barve (ostali so bili oranžno-beli). Ko smo jih prvič videli so ravno začeli capljati okoli in ne bom pozabila kako sva prvič srečali poglede … od 9ih kepic ki so dvignile glavice v postelji sem jaz videla samo eno – Bello.
Od takrat sem “pečena” … s temi njenimi pogledi je namreč vedno znala povedati kaj si misli. Lahko so bili rešitev za še eno od njenih neumnosti ali pa ti je enostavno dala vedeti, da je ne imej za norca. Vedno je bila pri bolj pametnih …

Seveda ker je moj prvi pes, trmasta in samosvoja (in v mladih letih zelo energična) sva obiskali kar nekaj pasjih šol. Po šolanju sva poskusili z agilityjem a na koncu končali v svetu razstav. Tako je imela uspešno razstavno kariero, predvsem pa je poskrbela, da sem spoznala veliko pasjih navdušencev tako doma kot po svetu. Pravzaprav so se moja celotna najstniška leta odvijala povsem okoli oziroma za njo. In ni mi žal, saj sem se ogromno naučila o psih in dobila lepo dozo lekcij, ki jih moji sovrstniki niso niti razumeli.

Pasma: Koker španjel

Starost: 12 let

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *

 Back to top Contact me Tweet this Post Email to a Friend

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*